joi, 28 ianuarie 2016

Cum mi-am salvat părul cu ajutorul uleiului de cocos

De mult timp scriu pe acest blog, dar acum e prima dată când o fac din numele meu. Am descoperit ceva foarte benefic pentru păr și țin neapărat să vă povestesc și vouă, ca să nu fiți nevoite să vă tăiați părul degradat



Trebuie să vă fac o mărturisire. Nu sunt mare fan al mirosului de cocos. Am scris și eu în lung și în lat cât este de bun acest ulei, dar mă scoate din sărite încă din copilărie mirosul. Singurul lucru cu aromă de cocos, pe care nu-l urăsc prea tare, este kaya (gem de cocos). De ani buni am tot auzit şi am tot citit cum că, uleiul de cocos este un elixir miraculos, în special pentru păr. Din cauza reticenței mele faţă de tot ceea ce miroase a cocos, am respins ideea de a-mi aplica pe păr ceva atât de mirositor. Atât de tare imi displace, încât îmi vine să vomit numai când mă gândesc la mirosul acela. Da, atât de rău este. Am refuzat multe firme şi multe oferte de a face analiza unor produse cu aromă de cocos. Nu, îmi pare rău, nu se poate. De ce am acceptat de data aceasta ?



Cand e rece, uleiul de cocos e mai tare, ca un unt

Cu ceva timp în urmă, am devenit puţin obsedată de Pinterest şi am văzut imagini care prezentau efectele uleiului de cocos asupra părului. Apoi am văzut câteva filmuleţe pe YouTube în care diferiţi utilizatori foloseau uleiul de cocos pentru a da stălucire şi delicateţe părului lor. Acum 2 luni, părul meu era foarte ars din cauza soarelui. Era foarte uscat, fără volum, se electriza foarte uşor…cu alte cuvinte, arăta ca naiba !


     Eu îl pun pe calorifer un pic, ca să îl pot lua din borcan mai ușor

Eram disperată, sincer. Masca pe care o foloseam nu mă ajuta prea tare, nici măcar tratamentul meu preferat Pantene 3 Minute Miracle Treatement, care de obicei îşi făcea treaba. Aşa că m-am hotărât să strâng din dinţi şi am cumpărat un borcan de ulei de cocos, pentru a-l aplica pe păr. Ce aveam de pierdut, în cel mai rău caz, dacă nu are niciun efect sau nu suport mirosul, fac gem din el. Nimic nu se pierde ! J


Pe păr se face uleios imediat. Am părul gras, așa că nu pun mult pe rădăcină

Eram foarte curioasă să încerc metoda asta nouă. Ciudat, dar uleiul de cocos pe care l-am cumpărat eu, nu mirosea deloc rău, adica nu prea aducea a cocos. Am respectat instrucţiunile şi am folosit tratamentul cu ulei de cocos înainte de a aplica şamponul. Timp de câteva săptămâni, l-am folosit de fiecare dată când mă spălam pe păr, cam o dată la două zile. După aceea, l-am folosit o dată pe săptămână.


Stau așa cât mai mult, chiar și câteva ore

Nu promovez o marcă anume de ulei de cocos. Orice fel de ulei de cocos folositi, este foarte bun, dar să aveți grijă să fie natural. Părul meu este acum strălucitor, mult mai moale, dar în acelaşi timp are şi volum. După ce aplicam uleiul de cocos, şamponam de 2 ori părul, ca să fiu sigură că s-a dus tot uleiul, apoi aplicam o mască de păr. Poate pare prea frumos să fie adevărat, dar pentru mine a funcţionat! Nu mi-a îngrăşat deloc părul. Bun venit păr mătăsos şi strălucitor!


M-am oprit la această marcă, am găsit peinternet

Asta este povestea despre cum uleiul de cocos, ceva ce am urât mereu, mi-a salvat părul. Nu mi-a îngreunat părul, cum o fac de regulă măştile de păr. Acesta este un tratament pe care îl voi aplica multă vreme de acum înainte.
Dacă nu ai încercat încă uleiul de cocos pentru păr, ţi-l recomand cu căldură. Sfatul ăsta vine de la o persoană care urăşte mirosul de cocos. Apropo, să ştii că mirosul nu e sesizabil şi nu se simte după ce îţi speli părul.


Părul este mai mătăsos, are mai mult volum, e mai strălucitor

Te-am intrigat cu povestea mea?


Dacă mai aveți alte idei de măști, le aștept de la voi cu plăcere ;)



miercuri, 13 ianuarie 2016

Pe scurt despre tunsorile celebre ale anilor 2000

În materie de coafuri, tunsorile anilor 2000 au fost și sunt un amestec între stilurile care s-au purtat în trecut. Moda revine inevitabil la succesele din anii trecuți, devenind mai extravagantă de la sezon la sezon. Fie că vorbim de bucle, de bob sau de tunsoarea pixie, fiecare stilist le-a îmbunătățit după propria imaginație. Rihanna, Katy Perry, Agyness Deyn sau Victoria Beckham au devenit style icons pentru femeile din întreaga lume, care doreau să își schimbe look-ul și copiau imediat noile coafuri.

Până în acest moment cele mai populare stiluri au fost tunsorile scurte, boburile asimetrice, look-ul ombre, părul vopsit în culori tari (verde, turcoaz sau roz) sau stilul granny (părul gri ca de bunică). Nici buclele largi, părul foarte drept sau cocurile clasice nu au fost ocolite de celebrități și reinventate de specialiști.



Îți recomand următorul articol pentru o ”plimbare” prin diversele trenduri ale ultimelor decenii în materie de tunsori. Ție ce stil de păr din ultimii 16 ani ți-a plăcut cel mai mult? :P

joi, 7 ianuarie 2016

Nu îți neglija părul în sezonul rece!


Iarna afectează structura firului de păr și îl usucă mai repede. Pentru a proteja podoaba capilară de efectele negative ale frigului, îți recomand o mască cu avocado pe care să o aplici săptămânal. Acest fruct este perfect pentru hrănirea şi îngrijirea părului. :P

Pisează cu furculița un avocado moale şi aplică pasta pe păr. Dacă părul tău este mai lung, ai nevoie de două sau mai multe fructe. Înfășoară apoi părul într-un prosop cald, lasă masca să acționeze pentru câteva ore și spală bine părul.

O altă metodă pe care o poți folosi pentru a proteja vârfurile și a controla firele rebele este să amesteci puțin ulei/ser de vârfuri cu o picătură de balsam fără clătire. Masează combinația în palme și trece apoi mâinile prin păr pentru a o distribui uniform pe toată lungimea lui.


Părul tău îți va fi recunoscător dacă vei avea mai multă grijă de el pe timpul iernii. Mai multe trucuri de îngrijire găsești aici

miercuri, 6 ianuarie 2016

Mândrește-te cu onduleurile tale naturale!

Ai părul creț și nu mai știi cum să îl coafezi? Te înțeleg. De ce spun asta? Pentru că prietena mea cea mai bună este mândra posesoare a unui păr creț roșcat care îi dădea bătăi de cap mai tot timpul. Niciodată nu era mulțumită de modul în care îi stătea părul. Mie îmi plăcea și îi ziceam asta tot timpul, dar ea nu și nu.

Până într-o zi când a mers la un salon nou să se tundă. A dat peste o coafeză creață care i-a recomandat tunsoarea potrivită pentru ea. Coafura potrivită pentru părul creț este foarte importantă, iar o coafeză care are părul creț știe mai bine ca altele cum să îl îngrijească și aranjeze. Logic, nu? :P
A mers la multe saloane până să dea de ea și de atunci merge o dată la 2 luni să îi taie din vârfuri. 


Lasă-te și tu pe mâinile unui stilist, deoarece acesta va avea grijă de părul tău și îți va recomanda tunsoarea ideală. Și un alt pont pe care ți-l ofer: utilizează produse de coafat potrivite părului creț care să-l hrănească intensiv. Cele mai bune produse cosmetice pentru părul tău îți pot fi recomandate de profesioniști.

Mai multe despre îngrijirea părului creț aici.