joi, 30 iunie 2016

Alimentaţia, rol major în tratarea părului gras

Iată că alimentaţia are efecte şi asupra părului, nu doar a tenului, a pielii, a corpului.
Curios a fost când am aflat aici ce anume poate afecta, la nivel alimentar vorbind,  sănătatea părului meu.
Părul gras este o grijă pentru fiecare, în special pentru femei. Igiena şi alimentaţia personală sunt două aspecte pe care trebuie să le avem mereu în vedere.
Chiar dacă alimentele nu au o legătură directă cu secreţia de sebum, acestea pot face ca părul să arate mai sănătos, să nu mai fie gras şi să capete un aspect foarte bine îngrijit.

Cum trebuie procedat?

-  nu ignoraţi nici de această dată proteinele din alimentaţie. Acestea au un rol major în întreţinerea firul de păr. Un regim alimentar cu un aport minim de proteine va duce la subţierea părului şi căderea acestuia;

-  consumaţi nuci şi somon. Sunt bogate în vitamine şi au un aport ridicat de acizi graşi Omega 3;
-  nu renunţaţi la fructe şi legume. Încercaţi, însă, a le consuma cu moderaţie. Spanacul şi morcovii sunt surse excelente de Vitamina A;

Dragii mei, indicat este să avem o alimentaţie sănătoasă pentru un păr sănătos. Specialiştii recomandă cu precizie acest lucru. Să ţinem cont de asta!


Pe curând! J